Hjem - Lions Herning Uldjyden

Menu

Vi hjælper


Lions hjælper over hele verden
Aktuelt netop nu: Vi hjælper Ukraine gennem polske Lions

Danske lions klubbers Katastrofehjælp har netop doneret 375.000 kr. til at hjælpe flygtninge fra Ukraine. Pengene er givet til 50 polske lionsklubber, der netop nu udfører et kæmpe arbejde for at hjælpe de mange ukrainere, der kommer over grænsen til Polen netop nu (indtil i dag over 1 mio.).

Lions vaccinerer mod mæslinger
Mæslinger er en meget smitsom virussygdom, og der forekommer fortsat store udbrud verden over, hvilket bringer børn i fare for alvorlige sundhedsmæssige komplikationer.   Forestil dig en sygdom, der er så smitsom, at en inficeret person, der kører i en pakket bus, ubevidst kan sprede virussen til 90 ud af 100 passagerer der ikke er vaccineret. Af de inficerede dør over 10%, og 30% af dem der overlever, vil lide af permanente komplikationer, så som lungebetændelse, diarre, høre- og synstab, meningitis, A-vitamin mangel og død. 
                                                                                                                                 
Mere end 140.000 mennesker døde af mæslinger i 2018 – de fleste børn under 5 år, på trods af tilgængeligheden af en sikker og effektiv vaccine. (WHO).


Lions optrappede deres indsats for at bekæmpe mæslinger og røde hunde i midten af 2013 ved at samarbejde med Gavi, Vaccine Alliance, et offentlig-privat partnerskab, der finansierer immuniseringsprogrammer for verdens fattigste lande. Som en del af Lions partnerskab med Gavi, lovede Lions at rejse 30 millioner USD til at finansiere Gavis mæslinge- og røde hunde-programmer. Matchende midler fra Bill og Melinda Gates Foundation og den britiske regering vil øge det samlede beløb til $60 millioner.

Lions Danmark har gennem årene støttet Mæslingekampagnen og opfordrer fortsat klubberne til at bakke op om den aktivitet. Derfor er uge 5 udnævnt til Mæslinger Ugen, hvor klubber kan gennemføre målrettede aktioner for at støtte dette formål.


Lions redder liv i Tanzania
Landsbyhospitalet i Heri i Tanzania betjener et kæmpeområde samt 300.000 flygtninge. Her ses udbygning af ny mandeafdeling, støttet af Lions. Vi redder liv samt sikrer førlighed og livskvalitet for mange indbyggere i Heri.

Lions hjælper børnene på Tonga
Lions Katastrofehjælp støtter ofrene for vulkanudbruddet på Tonga med 300.000 kr. Rystelserne har påvirket 84 procent af ørigets befolkning, herunder 36.500 børn.


 

Følg Lions